[...] zatruc pokarmowych i maja paskudny smak surowe jajka sa mniej przyswajalne,dlatego, ze zawieraja awidyne, ktora wiąże biotyne i ogranicza jej dostepnosc dla organizmu. Wiec co z tego,ze takie jajko zawiera troszke wiecej bialka(bo wiadomo,ze zawsze tak jest przed obrobka termiczna) skoro i tak zyskamy z niego mniej przez ta przyswajalnosc.
Hej !! 1. czy kotlety sojowe jedzone na surowo (nie moczone, gotowane itp. takie chrupkie) gorzej przyswajają się niż te namoczone we wrzątku i podsmażone ?? Bo zrobiłem sałatkę z nimi i jeśli chodzi o smak to jest git, i przygotowanie ogranicza się do pokruszenia z lekka kotletów 2. Czy obróbka termiczna ostrowii WPC, zniszczy białko ?? chodzi o [...]
Jak najbardziej na noc wegle połączyć z wysokonienasyconym tłuszczem. Makaron durum jak najbardziej, szczególnie że stał się bardzo powszechny na polskim rynku (znajdziesz go nawet w Biedronce za około 3 zeta. Jak mam być szczera wyroby orkiszowe są dosyś drogie - ja bym nie przepłacała. Lektynami tak nie przejmowałabym się, bo obróbka termiczna [...]
Waga WSZYSTKICH produktów jestr podawana PRZEDE obróbką termiczną ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE" http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120 KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.
nie wiem jak z obrobka termiczna, ale na moim francuskim oleju z orzechow wloskich kupionych w niemieckim sklepie pisza wyraznie zeby trzymac w lodowce dla utrzymania pozytywnych wartosci odzywczych i utrzymania jak najdluzej pozytywnego smaku. Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-15 02:08:04
Cześć ! Mam pytanie do Wodyna - pewnie wielokrotnie ponawiane. Chodzi o przyswajalność jaj surowych. Ponieważ zdania są podzielone, wg. mnie przyswajalność jaj surowego jest wysoka (nie znalazłem żadnych badań na to, że ich przyswajalność jest o połowe mniejsza niż jaj podanych obróbce termicznej) i nie tylko ja mam takie zdanie. Według dr. Petra [...]
[...] Ja wiem ze te wiory nie sa smaczne ale dzialaja dobrze (mowa o jedzeniu)ale mozna troche pokombinowac i wychodzi dzieki nieduzym naklada czasowym i finansowym calkiem nizle zarelko. Duzo, odpowiednio podobieranych przypraw i warzyw, odpowiednia obrobka termiczna. Wcale nie musi byc gotowane, mozna smazyc na teflonie , grilowac,piec itp.
A warzywa ktoś ci kazał wliczac do menu? Smazyc mozna byle to nie była jedyna obróbka termiczna mięsa jaka stosujesz, Zmieniony przez - gruszka85 w dniu 2013-06-26 08:36:04
nie powinno się nic stać kilka razy tak robiłem pamietaj tylko o odpowiedniej obróbce termicznej potem obróbka termiczna czyli? umyc i ugotować nie smażyć? Zmieniony przez - pitbuyll w dniu 2011-07-15 22:24:52
Czy obróbka termiczna płatkow owsianych w postaci usmażenia omleta z tymi płatkami wystarczy? czy przed tym musze je ugotować?(nie są błyskawiczne) bo zawsze tak jadłem pierwszy dzien były wzdęcia ale potem sie przyzwyczaiłem i jest ok od paru mies. i też jeszcze takie pytanie jak bym robił sobie obiad w płynie tj płatki owsiane,oliwa,wpc,jakiś [...]
epale wydaję się zbyt dużo tego białka... Nie ma znaczenia ile waży po pieczeniu, produkty ważymy przed wszelką obróbką termiczną tom2008 słaby pomysł... gdzie tam białko jest jakieś pełnowartościowe?
Hej !! 1. czy kotlety sojowe jedzone na surowo (nie moczone, gotowane itp. takie chrupkie) gorzej przyswajają się niż te namoczone we wrzątku i podsmażone ?? Bo zrobiłem sałatkę z nimi i jeśli chodzi o smak to jest git, i przygotowanie ogranicza się do pokruszenia z lekka kotletów 2. Czy obróbka termiczna ostrowii WPC, zniszczy białko ?? chodzi o [...]
witam. mam takie pytanko iż rano nie mam za bardzo czasu i jem kanapke ale chce to zmienic i szamać platki owsiane ale zalewale woda wrzacą!! ile wystarczy żeby była tutaj obróbka termiczna?? 3-4 minuty wystarczą?? i drugie pytanie czy woda która nie pochłaną płatki mam wylac ją czy jaką wypic bo nie wiem czy ta woda nie będzie zawierać jakiś [...]